Jochem de Graaf

Adviesgroep Koi en vijver adviseur: Jochem de Graaf

Onze adviseur Jochem

Mijn naam is Jochem de graaf. Geboren en getogen in de parel van Brabant: Oisterwijk. Ik woon daar met mijn vrouw en 3 dochters.

De interesse in vissen en water is, zoals denk ik voor vele vijver liefhebbers, begonnen in de jeugd; ik heb de nodige uurtjes doorgebracht aan de waterkant met een hengel, turend naar mijn dobber en genietend van de natuur. Een passie die ik mee heb gekregen van mijn vader.

Van eerste vijver tot nu….

Ik ben in 2012 samen gaan wonen met mijn vrouw en ik heb toen mijn eerste koi vijver gebouwd. Dit was een vijver van 11 kuub, opgebouwd uit sandwich panelen met een bodemdrain en skimmer. Het water werd gefilterd door een Sieve en een SuperBead filter. Deze vijver had ook een plantenfilter op de kopse kant. Dit systeem heeft eigenlijk altijd wel naar behoren gedraaid, maar had behoorlijk wat onderhoud nodig.

Ik ben in 2021 verhuisd en had de mogelijkheid om een grotere vijver te bouwen. Ik ben overgegaan naar een vijver van 19 kuub met een trommelcombi filter, welke van alle gemakken voorzien is.  Deze vijver draait inmiddels alweer een paar jaar naar volle tevredenheid.

De vijver van onze adviseur Jochem

In mijn beginner jaren ben ik zelf in contact gekomen met de Adviesgroep Koi en Vijver, omdat ik een hardnekkig en terugkerend probleem had met Trichodina. Dit leverde toen ook de nodige stress op voor mijzelf.

Daarnaast ben ik, vanuit mijn technische opleiding en achtergrond, vanaf het begin geïnteresseerd geweest in de werking van de technieken en de chemische processen in een vijver.

Dit waren dan ook de aanleidingen om te starten met een stukje verdieping en opleiding bij de Koi-Academy door Joop van Tol, met als doel om problemen zelf op te kunnen pakken en met meer rust van de prachtige hobby te kunnen genieten.

Jochem bij de Adviesgroep Koi en vijver

Uiteindelijk heb ik ook de examens naar volle tevredenheid afgerond, om me in 2022 bij de Adviesgroep Koi en Vijver aan te kunnen sluiten.

Ik haal veel voldoening uit het overdragen van mijn opgebouwde kennis aan mede hobbyisten, met als doel het dierenwelzijn te verbeteren en iedereen op een prettige manier van de hobby te kunnen laten genieten.

Daarnaast is het voor mij als hobbyist ontzettend leerzaam omdat je bij veel verschillende vijvers komt. Er is toch niets mooiers dan met de koi hobby bezig te zijn?

About The Author

Geef een reactie

Related Posts