Advies – Vijver (techniek)

Vijvertechniek

De techniek staat voor niets, alles kan en voor een koivijver lijkt niets te gek. Er zijn zoveel verschillende manieren om het water te filteren, dat je wel eens door de filters heen de filtratie niet meer kan zien. Als leek lijkt het onmogelijk een keuze te maken. Daarom bespreken wij graag de apparatuur rond de vijver, zodat u een overwogen keuze kunt maken.

In de filterput van een koivijver zit meestal een sterk staaltje techniek.
Moderne filters zijn weggewerkt in een put onder het terras.

Een Vortex, Ultrasieve, Trommelfilter, Bewegend bed, Meerkamerfilter of Beadfilter? Waar maak je het beste je vijverwater mee schoon?

Hoe werken deze filters en wat is het verschil?Maar naast deze verschillende filters “hebben ze” het ook vaak over UV, Ozon, bodemdrain, skimmer? Wat doet dat en heeft u het nodig?

Allemaal vragen waar een beginnend vijveraar tegen aan kan lopen en waarbij de antwoorden niet voor het oprapen liggen. In onderstaande topics geven wij uitleg over de verschillende systemen.

Het filter is natuurlijk om te zorgen voor helder water. Maar ook voor een goede waterkwaliteit. In de topics over water gaan wij daar ook dieper op in.


Nog een belangrijke opmerking om af te sluiten. De meeste filters zijn goed tot zeer goed. Het verschil zit vooral in het onderhoud van de filter. Vergelijk daarom niet alleen op mogelijkheden, maar ook op kosten. Laat je naast onze informatie nogmaals informeren bij een dealer en zorg ervoor dat je een bewuste keuze maakt met welk filter je wilt gaan werken.

Techniek

3D Tekening van een trommelfilter

In onze tips over techniek delen we informatie
welke betrekking hebben op de verschillende filtertypes.