Theo de Vliegh

Adviesgroep Koi en vijver adviseur: Theo de Vliegh

Een dikke 15 jaar geleden ben ik begonnen met de hobby. Het huis dat we toen kochten had een opgemetselde ronde plantenbak in de achtertuin staan. Het was mijn vader die destijds de woorden sprak ‘moet je een vijver van maken…leuk !’. En zo geschiedde.

Ik had totaal geen verstand van een vijver en van Koi had ik nooit gehoord. Dat… zou allemaal in rap tempo wijzigen. Mijn kennisniveau was bedroevend in de beginjaren en de gevolgen daarvan laten zich raden. Ik heb meerdere malen op het punt gestaan om de handdoek in de vijver te gooien als er weer Koi waren gestorven door, voor mij, totaal onbekende oorzaak.

Gelukkig uiteindelijk besloten om hard aan mijn kennisniveau te werken, want dat het zo niet door kon gaan was me wel duidelijk. Alle cursussen gevolgd; sommigen zelfs meerdere keren en uiteindelijk de koi-university afgerond. Tot mijn grote plezier daarna direct gevraagd voor de KVA; de moeder aller koivijver adviesdiensten, waarvoor ik overigens ook nog steeds met veel plezier op pad ben.

Toen ik destijds werd gevraagd om toe te treden tot de Adviesdienst Koi & vijver hoefde ik niet lang na te denken. Ieder initiatief ter verbetering van het welzijn van Koi en verhoging van kennis bij de hobbyist die we bezoeken, omarm ik. Doorslaggevend destijds; de mensen van de AK zijn leuke en gedreven mensen, maar toch vooral de enorme ambitie om continue te blijven werken aan meer kennis door telkens opnieuw de gehele groep aan de specifieke kennis van externe deskundigen te onderwerpen.

Adviesgroep Koi en vijver Adviseur: Theo de Vliegh
Theo bij zijn vijver

Wie ben ik?

Ik heb de neiging tegendraads te zijn (niet alleen wat betreft de hobby trouwens), stel altijd vragen en wil blijven leren – zeker als iets me niet loslaat. Iedereen die serieus met Koi bezig is zal het ermee eens zijn, dat waterkwaliteit in feite de ruggengraat is voor het beoefenen van onze mooie, uitdagende hobby.
Water is mijn absolute passie; ik vind dat bijna nog interessanter dan de Koi zelf.
Mijn permanente zoektocht is naar de allerbeste waterkwaliteit voor onze juwelen en geloof het of niet; wekelijks spendeer ik uren met het lezen van publicaties over water in relatie tot vijvers, aquaria, dan wel waterzuivering. En dat doe ik ook nog voor de lol, hahaha.

Mijn liefde voor water is ooit aangewakkerd door Joop van Tol (bij wie niet?), maar degene die de waakvlam in een vuur heeft omgezet was Mike Snaden. (in 2011 spreker op koi-congres in Papendal) ‘Thriving instead of surviving’ is zijn quote over de beste waterkwaliteit voor Koi.

Beter kan ik het niet samen te vatten.

In mijn dagelijks leven sta ik samen met mijn broer Jan aan het roer van TRITAL Safety B.V., een landelijk opererende groothandel in werkkleding en veiligheidsartikelen (www.trital.eu) . Daar heb ik het best druk mee.

Een volkomen uit de hand gelopen koihobby brengt rust in een drukke dagelijkse wereld.

About The Author

Related Posts