Marco Zegers

Adviesgroep Koi en vijver adviseur: Marco Zegers

Mijn naam is Marco Zegers en woon in Veldhoven in het mooie Noord-Brabant.

Vanaf jongs af aan trekken vissen mijn aandacht. Als klein jongetje zat ik met een hengeltje aan de waterkant. Deze hobby groeide uit tot reuze karpers vangen tijdens vele trips in Frankrijk. In mijn eerste woning volgde een groot aquarium plus een paar kleinere waar ik garnalen kweekte. In 2011 bouwde ik mijn eerste koivijver. Er gingen in het begin enkele dingen mis en dat leidde er toe dat ik me verder wilde verdiepen in de hobby.

Adviesgroep Koi en vijver adviseur: Marco Zege
Foto: Marco Zegers

In het dagelijks leven ben ik docent Natuur- en Scheikunde. Dit hielp mij ook verder in de koihobby. Het verdiepen in zowel techniek als chemische processen gingen me goed af. Leergierig als ik ben, ging ik vele cursussen af.
Al deze opgedane kennis wil ik weer delen met eventuele nieuwe hobbyisten. Geregeld sta ik, thuis bij mede-hobbyisten bij een vijver. Ook geef ik diverse cursussen. Door het geven van cursussen, met name over het gebruik van de microscoop, is de microscoop een verlengstuk van de hobby geworden.
Sinds januari 2016 schrijf ik tevens artikelen voor KoiQuestion. Bij voorkeur artikelen met een educatief randje. Op deze manier hoop ik mede-hobbyisten thuis, via het internet te bereiken.

Huisbezoeken, cursussen of artikelen, het doel is vooral het welzijn van onze geliefde koi te verhogen, in welke vijver deze dan ook zwemt. 

About The Author

Related Posts