Medicatie

We proberen er alles aan te doen om onze Koi gezond en vitaal te houden. Maar dat is lang niet altijd zo gemakkelijk doordat er vaak te veel vissen in een relatief kleine leefomgeving zwemmen. De gezondheid van Koi wordt voor een groot gedeelte bepaald door de waterkwaliteit. Als dit niet in orde is, veroorzaakt dat stress en liggen secundaire problemen zoals: “parasieten, schimmels en bacteriële aandoeningen” op de loer. Welke medicatie kunnen wij dan toepassen?

Adviesgroep Koi en vijver - Gezonde vijver

Een gezonde vijver is een aanwinst voor elke tuin

Omdat eigenlijk iedere Koihobbyist vroeg of later te maken krijgt met gezondheidsproblemen bij zijn of haar dierbare vissen, laten we de meest voorkomende parasieten de revue passeren. Ook kunt u informatie vinden over medicatie, met hierbij een korte uitleg.

Bij het gebruik van medicatie is nooit te garanderen of het goed aan zal slaan. Want meerdere factoren hebben hier invloed op. De hoogte van de dosering, de conditie van de Koi, de waterparameters en de watertemperatuur spelen hierin een rol. Ook is tegen veel medicatie in de loop der tijd resistentie opgetreden.

De Adviesgroep Koi & vijver wil u graag van dienst zijn door problemen te analyseren.
Dit doen we via microscopisch onderzoek van de slijmhuid en een wateranalyse bij u thuis, ook de filtratie komt dan aan bod. Hierna zal er een persoonlijk advies op maat worden gegeven.
Zonodig, bij bacteriologische- of inwendige problemen zullen wij u doorverwijzen naar een koidokter.

Gebruik nooit medicatie zonder deskundig advies, want daarmee neemt u een enorm groot risico!

De Adviesgroep Koi & vijver kan niet aansprakelijk worden gehouden
voor het gebruik van medicatie en de gevolgen hiervan.
Dit is geheel voor eigen risico.

 

 

Medicatie

Hier kunt u informatie vinden over verschillende middelen en de werkzame stoffen waaruit medicatie bestaat.
Veel commerciële producten bestaan uit een mix van deze werkzame stoffen.