Richard Zewald

Adviesgroep Koi en vijver adviseur: Richard Zewald

Mijn naam is Richard Zewald en woon in Houten onder de rook van Utrecht.

Adviesgroepa Koi & vijver adviseur: Richard Zewald
Richard bij zijn vijver

Zelf ben ik vanaf kinds af aan al in de ban van het houden van vissen. Het begon met een goudvis in een kom toen ik 5 jaar was. Dit heeft zich in de loop der jaren uitgebreid met diverse aquaria, natuurvijvers en inmiddels een koivijver van 30 kuub. Dat het gezond houden van vissen niet eenvoudig is heb ik, net als velen onder ons, met vallen en opstaan moeten leren. Ik wilde het vooral goed doen en snappen waar de problemen vandaan kwamen. Inmiddels, vele cursussen en ervaring rijker, leg ik sinds 2009 jaarlijks vele vijverbezoeken af om hobbyisten bij problemen te ondersteunen en van advies te voorzien. Het geeft zoveel voldoening als ik mensen weer een stap verder kan helpen in onze mooie hobby.

Ik heb een Biotechnologische laboratorium achtergrond. Die helpt mij om de chemische processen die in een vijver spelen goed te kunnen begrijpen. Verder heb ik meegeholpen bij het opzetten van de Koi University  en heb daarin tevens als docent mogen optreden. Ook heb ik, namens de NVN, een bacteriedrukmeting opgezet voor koivijvers om zo een mogelijke onderliggende bacteriële oorzaak bij problemen te kunnen duiden.

About The Author

Related Posts