Paul van Mierlo

Adviesgroep Koi en vijver adviseur: Paul van Mierlo

Mijn naam is Paul van Mierlo

Adviesgroep Koi en vijver Adviseur:  Paul van Mierlo
Paul bij zijn vijver

Het is inmiddels ruim 20 jaar geleden dat ik mijn eerste vijver gebouwd heb. In eerste instantie zwommen hierin alleen goudvissen. Maar aangezien ik mijn tuin in Japanse stijl heb aangelegd duurde het niet lang voordat ik mijn eerste koi kocht.

Eenmaal getroffen door het “koi-virus” kwamen er steeds meer koi in de vijver. Hierdoor waren de goudvissen al snel naar elders vertrokken. Door onvoldoende kennis, te veel vissen in te weinig water en een slechte waterkwaliteit had ik elk jaar wel één of meerdere keren parasitaire problemen. Mijn filtersysteem bleek niet afdoende en ik kwam tot de conclusie dat het nog niet zo eenvoudig is om op een goede en verantwoorde manier koi te houden.

In de loop der jaren ben ik me steeds verder gaan verdiepen in het houden van koi en alles wat daarbij belangrijk is. Ik heb diverse cursussen gevolgd en veel ervaring opgedaan in de praktijk. In 2015 heb ik de “Koi University” opleiding gevolgd en deze op het hoogste niveau afgerond.

Ik vind het leuk om mijn opgedane kennis te gebruiken om andere mensen te helpen. Waardoor ik hen “zo mogelijk” kan behoeden voor de fouten die ik zelf gemaakt heb. Door mij aan te sluiten bij de Adviesgroep Koi & vijver hoop ik hieraan mijn steentje bij te kunnen dragen.

About The Author

Related Posts