Acriflavine

Acriflavine is werkzaam tegen: ééncellige uitwendige parasieten. Maar ook tegen bacteriën en schimmels. Dit middel wordt in commerciële producten meestal gemengd met Malachietgroen. Waardoor het water fluorescerend groen/geel gaat kleuren.

Acriflavine
Acriflavine (bron wikipedia)

Dosering (onder voorbehoud): Kristalvorm 5 tot 10 gram per 1000 liter water.

Dosering van commerciële (mix) producten: Volg de bijsluiter. Houd de dosering van de fabrikant aan.

Acriflavine wiskundig
Acriflavine scheikundige weergave (bron wikipedia)

Eigenschappen: Acriflavine is mutageen. Dat zijn stoffen die (langzaam) het DNA in de celkern veranderen. Waardoor ze ook kankerverwekkend zijn. Maar ook een miskraam kunnen veroorzaken.
Door gebruik van dit middel krijgt het water een gele kleur. Start na 2 dagen met verversen. Dan zal de kleur uit het water verdwijnen.

Waarschuwing: Goed beluchting tijdens de behandeling. Zet apparatuur zoals UVC en Ozon uit. Verwijder tevens absorberende materialen zoals zeoliet of actieve kool. Dit omdat die invloed kunnen hebben op de werking.
Ververs veelvuldig na een behandeling.
Gebruik geen medicatie door elkaar.
Veel middelen zijn giftig of oxiderend! Bescherm jezelf goed. Bijvoorbeeld door het dragen handschoenen en beschermende kleding. Maar zeker ook een veiligheidsbril en mondkapje.

Er zijn veel kant en klare producten in de handel. Lees bij aankoop van een kant en klaar product altijd zorgvuldig de bijsluiter. Volg deze gebruiksaanwijzing dan op.

De Adviesgroep Koi & vijver kan niet aansprakelijk worden gehouden voor het gebruik van medicatie en de gevolgen hiervan.
Dit is geheel voor eigen risico.

Meer info op Wikipedia

About The Author

Related Posts