Adviesgroep Koi & vijver zoekt samenwerking met JBL

Adviesgroep Koi & vijver gaat samenwerking met JBL aan! Vijverwater testen op een betrouwbare manier.

Adviesgroep Koi en vijver start samenwerking met JBL
Adviesgroep Koi en vijver start samenwerking met JBL

In de zomer van 2016 zijn de plannen voor een nieuwe adviesgroep ontstaan.

Een onafhankelijke groep vrijwilligers. Mensen willen helpen met problemen in hun vijver. Dit zonder de verplichting van een lidmaatschap van een vereniging. Dat is ons doel.

Nee, we zochten geen werklui die handig zijn met schep en kruiwagen. Maar gevorderde koi hobbyisten. Die met hun aantoonbare kennis en ervaring hebben van koi en het houden ervan. De Adviesgroep Koi & vijver (A.K.) was geboren!

Eén van de zaken die vervolgens geregeld moest worden was de keuze van ons materiaal. Tijdens een vijverbezoek wordt het water uitgebreid getest. Tevens worden er afstrijkjes gemaakt van de slijmlaag op de huid van uw koi. Dit is voor microscopisch onderzoek. Uiteraard moeten onze adviseurs beslagen ten ijs komen. Door met betrouwbare materialen werken kunnen wij onderbouwde conclusies trekken.

Tevens vinden wij het erg belangrijk dat alle adviesbezoeken, ongeacht welke adviseur er komt, op uniforme wijze wordt benaderd en afgehandeld. Daarom hebben wij veel tijd gestoken in het uitgebreide anamneseformulier. Die wordt als leidraad gebruikt bij ons adviesbezoek.

Watertesten

De keuze voor de te gebruiken druppelsetjes hebben wij gebaseerd op een zorgvuldige test van de meest gangbare druppelsetjes. Hierbij is uitgegaan van de setjes zoals die nu in de handel verkrijgbaar zijn. Er is gelet op betrouwbaarheid, nauwkeurigheid, gebruikersgemak en uiteraard de aanschafprijs.
De testresultaten zijn vergeleken met de meetresultaten van gekalibreerde professionele digitale meetapparatuur. Uiteindelijk is JBL druppelset als beste uit de bus gekomen. De definitieve keuze gemaakt om deze ook daadwerkelijk te gaan gebruiken.

Goed gereedschap is immers het halve werk!
Tijdens ons advieswerk is het wenselijk om direct over betrouwbare testresultaten te kunnen beschikken. Zodat er een onderbouwd behandelplan kan worden opgesteld. Naast de uitstekende testresultaten is er het voordeel dat de druppels individueel zijn aan te vullen. Dus een win win situatie.

Adviegroep Koi en vijver - JBL Testlab koffer
JBL Testlab koffer


JBL

Een keuze maken is één, maar vervolgens is het fijn als de leverancier onze keuze ook wil ondersteunen.
De eerste contacten met JBL zijn gelegd op de koibeurs in Arcen. JBL was direct enthousiast en wilde de A.K. graag ondersteunen. Naast de standaard testen beschikt de A.K.  nu ook over een zuurstofmeting.
Het zuurstofgehalte is een essentiële parameter binnen de koihobby.

Adviesgroep Koi en vijver - JBL Zuurstoftest
JBL Zuurstoftest

De jarenlange expertise van JBL in combinatie met de kennis en ervaring van de adviseurs  staat garant voor een betrouwbaar en robuust behandelplan.

JBL is een Duits bedrijf. Met een breed assortiment producten voor aquaria, terraria en vijver. Naast de verkoop van producten investeert JBL veel tijd en geld in gedegen onderzoek. Dit onderzoek wordt in een eigen laboratorium uitgevoerd. Het resultaat wordt vergeleken met resultaten verkregen vanuit het veld. Regelmatig worden bijvoorbeeld expedities georganiseerd, waarbij vissen en reptielen in hun eigen leefgebied worden bestudeerd.

Tevens wordt er intensief samengewerkt met diverse specialisten en onderzoeksbureaus (kwekers, importeurs en gerenommeerde koi-artsen). Niet voor niets heeft JBL het motto  “voorsprong door onderzoek”.

De laatste ontwikkeling binnen JBL is een complete professionele voerlijn. Voer voor vijvervissen dat onder de naam PROPOND op de markt wordt gebracht. Een ontwikkeling gebaseerd op een uitgebalanceerd voerconcept en een daarop afgestemde productielijn.

JBL is inmiddels in meer dan 65 landen actief.
Meer informatie is te vinden op de website www.JBL.de. De A.K. is erg blij met de support. Wij hebben er ook veel vertrouwen in dat deze samenwerking zal leiden tot een nog betere dienstverlening. Een dienstverlening die uiteraard beschikbaar is voor iedereen die het welzijn van de koi een warm hart toedraagt.
Tevens hopen wij op deze wijze een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het uitdragen en promoten van de koi-hobby.

Tekst: Bas van Tooren, René Grootscholten, Alie de Boer
Afbeeldingen: JBL, Adviesgroep Koi en vijver

About The Author

Related Posts